فرهنگیان به مبارزه ادامه میدهند!
در ماههای اخیر آموزگاران کشورمان در اعتراض به سیاستهای رژیم در اقدام به خصوصیسازی آموزش، در اعتراض به میانگین دستمزد معادل “نصف خط فقر رسمی”شان، و پیگیری خواست آزادی همکاران زندانیشان تجمعهای گسترده و سراسریای هماهنگ بسیاری برگزار کردهاند. با فراخوانهای تشکلهای صنفی فرهنگیان و بهرغم فشار از سوی نیروهای امنیتی رژیم برای تعلیق تجمع سراسری روز ۲۰ آبانماه فرهنگیان شاغل و بازنشسته تجمعهایی گسترده در بیش از ۲۰ استان و ۵۰ شهر مختلف کشورمان برگزار کردند. رتبهبندی شاغلان هشتاد درصد حقوق هیئتعلمی دانشگاه از فروردینماه ۱۴۰۰ و همسانسازی بازنشستگان مبتنی بر قانون مدیریت خدمات کشوری مطالبات اصلی این تجمعها بودند. تجمعکنندگان همچنین آزادی معلمان زندانی و بازگشت بهکار آنان، آموزش رایگان و باکیفیت برای جوانان و حل مشکلات آموزشیاران نهضت سوادآموزی، مربیان پیشدبستانی و معلمان خرید خدمت را خواستار بودند. بر اساس محاسبات تشکلهای صنفی معلمان، اجرای کامل رتبهبندی بر مبنی هشتاد درصد حقوق اعضای هیئتعلمی دانشگاه حداقل به اختصاص ۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. درصورتیکه روز ۲ آذرماه رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات از اختصاص فقط ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای یکساله طرح از اول مهرماه ۱۴۰۰ خبر داد، قالیباف، رئیس مجلس نیز و روز ۷ آذرماه روی ۲۵ هزار میلیارد تومان تأکید کرد. همچنین روز ۳ آذرماه رسانههای کشور از جمع کردن امضا توسط حدود پنجاه نماینده مجلس بهمنظور خارج کردن لایحه “دائمی شدن همسانسازی” حقوق بازنشستگان از دستورکار مجلس خبر دادند.
در بیش از یک سال اخیر، علاوه بر اجرای سیاست تبعیضآمیز در رابطه با بهاصطلاح همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صندوقهای کشوری و لشگری از سوی کارگزاران رژیم، برخی از رهبران تشکلهای زرد حکومتی نیز در ایجاد شکاف بین بازنشستگان با کارگزاران رژیم همراهی کردهاند. سوم آذرماه ۱۴۰۰بازنشستگان ۳ صندوق تأمین اجتماعی، کشوری، و لشگری، با انتشار بیانیهای مشترک و تأکید بر اینکه “لایحه دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان” یک ماه و نیم قبل در مجلس اعلام وصول شده و قبلاً ۲۰۹ نفر از نمایندگان مجلس امضای خود را در حمایت از این لایحه پای آن گذاشتهاند، تصویب هرچه سریعتر لایحه دائمی شدن همسانسازی، رسیدگی به بیمه درمانی و تکمیلی، تسری فوقالعادههای ویژه ارگانهای مختلف به بازنشستگان، و تسری لایحه رتبهبندی معلمان به بازنشستگان را خواهان شدند. همچنین شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران فرهنگیان کشور در سوم آذرماه با انتشار فراخوانی برای برگزاری تجمعهای اعتراضیای سراسری در روز ۱۱ آذرماه فراخوان دادند. شورای هماهنگی همچنین علاوه بر تأکید روی اتحاد و همبستگی معلمان، در صورت بیتوجهی رژیم به مطالبات آموزگاران در رابطه با رتبهبندی و همسانسازی، از استفاده از تمام ظرفیتهای اعتراضی از “تحصن و اعتصاب تا تعطیلی کلاسها” نام برده است.
دو گزینه اول رئیسی برای تصدی وزارت آموزشوپرورش از سوی مجلس اصولگرا رد شدند. دومین گزینه پیشنهادی رئیسی، دکتر فیاضی برادر داماد شهردار تهران بود که بهاصطلاح دکترای خود را از “کمیسیون نخبگان بدون مدرک” گرفته بود. سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران انتخاب فیاضی بهعنوان وزیر پیشنهادی را بر اساس “زد و بندهای سیاسی و جناحی و باندبازی” توصیف کرده بود. بر اساس گزارش ۹ آذرماه نشریه همدلی، گزینه سوم رئیسی، یوسف نوری که اکنون وزیر آموزشوپرورش است دکترای مدیریت گردشگری دارد و رزومه او “ضعیفتر” از رزومه دو وزیر پیشنهادی قبلی است. روزنامه همدلی همچنین ضمن اشاره به فاجعه “ترک تحصیل سه میلیون” دانشآموز در مقاطع تحصیلی مختلف، با انتشار گزارشی چالشهای وزیر جدید را برشمرد. در این گزارش “تبعیض ساختاری” یکی از چالشها نامیده شده و آموزشوپرورش بهعنوان نهادی از “محتوا تهی شده” ترسیم گردیده است. با چالشهای موجود در مقابل معلمان کشورمان، از مبارزۀ آنان با سیاست رژیم برای خصوصیسازی آموزش و مبارزه آموزگاران برای زندگی شرافتمندانه و آزادی یارانشان حمایت کنیم.
به نقل از ضمیمۀ کارگری “نامۀ مردم” شمارۀ ۵۳، ۱۵ آذر ۱۴۰۰