اعلامیه هامسایل سیاسی روز

در سالگرد تصویب «اعلامیهٔ‌ جهانی حقوق بشر»، امپریالیسم بارِ دیگر سیمای واقعی خود را نشان می‌دهد!

دهم دسامبر ۲۰۲۱ (۱۹ آذر‌ماه ۱۴۰۰) مصادف است با هفتادوسومین سالگرد تصویب اعلامیهٔ‌ جهانی حقوق بشر که در سال ۱۹۴۸ / ۱۳۲۷ خورشیدی تصویب شد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد دو سال پس از آن، سال ۱۹۵۰/ ۱۳۲۹، تصمیم گرفت روز ۱۰ دسامبر را “روز جهانی حقوق بشر” اعلام کند و از این طریق توجه مردم جهان را به معیاری مشترک برای رعایت حقوق انسان‌‌ها جلب کند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، هم‌زمان با هفتادوسومین سالگرد تصویب اعلامیهٔ‌ جهانی حقوق بشر دادگاه تجدیدنظر در بریتانیا روز جمعه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۰ (۱۰ دسامبر ۲۰۲۱) اعلام کرد که حکم “عدم استرداد” جولیان آسانژ را لغو کرده است. جولیان آسانژ، مؤسس تارنمای “ویکی‌لیکس”، روزنامه‌نگاری است که در سال ۲۰۱۰/۱۳۸۹ اسناد محرمانه سازمان سیا و ازجمله اسناد مرتبط با جنگ در افغانستان و عراق و جنایات سربازان آمریکایی در این کشورها را فاش کرده بود. در همان سال از سوی یک زن سوئدی در مورد رفتارهای جنسی اتهام‌هایی به آسانژ وارد شد. دادستانی سوئد در سال ۲۰۱۷ / ۱۳۹۶ ادعاهای شاکی پرونده علیه آسانژ را مردود دانست و پروندهٔ این اتهام‌ها را بست. آوریل ۲۰۱۹ / ماه‌های فروردین- اردیبهشت ۱۳۹۸ اما پلیس بریتانیا با هماهنگی با مقام‌های اکوادور وارد سفارت این کشور شد و آسانژ را که در آنجا پناهنده شده بود دستگیر کرد. از آن زمان تا کنون آسانژ در زندان فوق‌امنیتی “بلمارش” در لندن درحبس نگاهداری می‌شود.

دولت‌های مختلف ایالات‌متحده از همان سال دنبال انتقام‌گیری از آسانژ و حتی حذف فیزیکی او بوده‌اند. رسانه‌های گروهی جهان ازجمله روزنامه بریتانیایی “گاردین” در گزارش‌هایی از طرح سازمان سیا برای ترور آسانژ پرده برداشتند. بر اساس این گزارش‌ها، شماری از مأموران پیشین سازمان سیا دربارهٔ طرح کشتن جولیان آسانژ در دورهٔ زمامداری دونالد ترامپ افشاگری کرده‌اند. گفته می‌شود طراح اصلی برنامهٔ این ترور، مایک پمپئو، رئيس وقت سازمان سیا و وزیر امور خارجه دولت ترامپ بوده است.

از سال ۲۰۲۰ / ۱۳۹۹ ایالات‌متحده خواهان تحویل گرفتن آسانژ از دولت انگلیس بوده است، اما قاضی پرونده به‌دلیل شرایط فوق‌العاده بد روحی آسانژ و احتمال قوی محبوس شدن او در آمریکا و خطر خودکشی او، با خواست تحویل آسانژ به حکومت آمریکا مخالفت کرده بود. در سال ۲۰۱۹ / ۱۳۹۸ نیز “نیلس ملتزر”، بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل، گفته بود که بنیان‌گذار تارنمای “ویکی‌لیکس”، آسانژ، به‌خاطر سال‌ها زندگی در شرایطی غیرانسانی، صدمه‌های شدید روحی دیده است. در ماه ژوئیه ۲۰۲۱ (ماه‌های تیر- مرداد ۱۴۰۰ ) ۱۲۰ تن از چهره‌های سیاسی، فرهنگی و روزنامه‌نگاران آلمانی در نامه‌ای از آنگلا مرکل که برای ملاقات با جو بایدن عازم واشنگتن بود خواستند مسئلهٔ آزادی جولیان آسانژ را طرح و پیگیری کند.

کارزار ضد انسانی دولت‌های مختلف آمریکا برای پیگرد و قتل جولیان آسانژ، روزنامه‌نگاری که تنها جرمش پرده برداشتن از جنایات آمریکا در عراق و دیگر نقاط جهان است، ماهیت غیر بشری و هدفمند امپریالیسم و  همچنین مدعیات دولت‌های غربی در زمینهٔ دفاع از حقوق بشر و آزادی انسان‌ها را بار دیگر از پرده بیرون می‌اندازد. درصورت تحویل دادن آسانژ پس از تحمل سال‌ها حبس و شکنجهٔ روحی در بریتانیا به آمریکا این خطر هست که او به ۱۷۵ سال زندان- درواقع تمام عمر- محکوم شود. دفاع و کارزار برای آزادی جولیان آسانژ دفاع از یک فرد نیست دفاع از حقوق انسانی و دموکراتیک انسان و حق مبارزهٔ سیاسی- مدنی با امپریالیسم جهانی است.

حقوق بشر در میهن ما دهه‌هاست که به شدیدترین شکل ممکن زیر پا گذاشته شده است و مبارزان راه آزادی و بهروزی مردم در سیاه‌چال‌هایش نابود گردیده‌اند. برگماری فرد جنایتکاری همچون ابراهیم رئیسی به‌ریاست جمهوری کشور-چهره‌ای که در سال ۱۳۶۷ مسئول صدور حکم اعدام برای هزاران زندان سیاسی اسیر در بند رژیم بوده است- و سکوت کشورهای امپریالیستی در قبال این جنایات و همکاری پنهانی و عملی‌شان با رژیم‌هایی سرکوبگر از این سنخ در گوشه‌وکنار جهان، ماهیت واقعی و ضد انسانی کشورهای امپریالیستی و مدعیاتشان دربارۀ رعایت حقوق بشر را آشکار می‌سازد.

حزب تودۀ ایران

۲۰ آذرماه ۱۴۰۰

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا