همبستگی رزمجویانۀ حزب تودۀ ایران با پیکار دلیرانۀ فرهنگیان کشور برای تحقق مطالبات صنفی و قانونی شان!
در روزهای شنبه و یکشنبه نهم و دهم بهمن، معلمان و فرهنگیان سراسر کشور در پاسخ مثبت به فراخوان “شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان” در مدارس مقاطع تحصیلی گوناگون تا دبیرستان تحصن کردند و از حضور در کلاسهای حضوری و تدریس در شبکهٔ آنلاین (شاد) خودداری کردند. این تحصن دو روزه، و تجمعی که روز دوشنبه برگزار میشود، ادامهٔ کارزار اعتراضی فرهنگیان به لایحهٔ رتبهبندی ناقص و تلاش در راه تحقق خواستهای صنفی و قانونی آنهاست که سالهاست به آنها توجه نشده است. دور جدید این اقدام جمعی فرهنگیان از ابتدای آذر امسال آغاز شد. “شورای هماهنگی” در اطلاعیهای که پس از تجمع سراسری ۲۳ دی در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، اعلام کرده بود که “در صورت بیتوجهی به مطالبات، شورای هماهنگی اعتصاب و تجمعات گستردهتری را در دستور کار خود قرار خواهد داد و در صورت نیاز کلاسها را تعطیل و اعلام اعتصاب سراسری خواهد نمود.”
طبق گزارشهای منتشر شده، بهویژه گزارشها و تصاویری که “شورای هماهنگی” منتشر کرده است، تحصنهای اعتراضی روز شنبه در مدارس بیش از ۲۵۰ شهر و ناحیه و روستای کشور برگزار شد که موفقیت چشمگیری برای این نوع اعتراضهای زحمتکشان در عرصهٔ آموزش و پرورش در کشور بود. بر طبق همین گزارشها، تحصن اعتراضی فرهنگیان در روز یکشنبه در بیش از ۳۰۰ شهر و روستا و ناحیه برگزار شد که البته شامل صدها مدرسه میشد.
مبارزهای که “شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان” سازماندهی میکند و با هشیاری و توجه اکید به وضعیت خطیر و شرایط حساس مبارزه و اتکا به نیروی جمعی فرهنگیان به پیش میبرد، هدفهای صنفی و قانونی کاملاً مشخص دارد و شعارهای بسیجکنندهٔ آن نیز متناسب با همین هدفها انتخاب میشود. در این مبارزه، فرهنگیان از همکاران بازداشت و زندانی شدهٔ خود غافل نیستند و همواره پروندهسازی برای معلمان کنشگر صنفی و اذیت و آزار آنها را محکوم کردهاند و خواستار آزادی معلمان دربند و بازگشت آنها به کار شدهاند. بر طبق برنامهٔ از پیش اعلام شدهٔ “شورای هماهنگی”، کارزار کنونی روز دوشنبه ۱۱ بهمن، از ساعت ۱۰ صبح با تجمع سراسری فرهنگیان شاغل و بازنشسته و با شعارهای مشخص، در استانها و شهرستانهای کشور در مقابل ادارههای آموزش و پرورش، و در تهران در مقابل مجلس ادامه مییابد.
در قطعنامهٔ پایانی تجمع سراسری معلمان در روز دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۴۰، که در کانال تلگرامی “شورای هماهنگی” منتشر شده، آمده است: “…ساختار آموزشی در این کشور سیر قهقرایی را میپیماید و عدالت آموزشی بیش از هر زمان دیگری به محاق رفته است… کارد به استخوان رسیده و زندگی و معیشت فرهنگیان بازنشسته و شاغل مانند اکثریت جامعه و زحمتکشان دچار بحران شده است. ماههاست که فرهنگیان به شیوههای مختلف اعتراض خود را نسبت به وضع موجود اعلام کردهاند؛ اما گویی در حاکمیت گوش شنوایی وجود ندارد… دولت بودجهٔ انقباضی و ضدمردمی و ضدمعلمی را به مجلس ارسال کرده و مجلس عملاً در راستای منافع دولت عمل میکند و متأسفانه قوه قضاییه به جای همراهی با مطالبات حقطلبانه و قانونی معلمان، هر صدای منتقد و مخالف را سرکوب میکند. اجرای حکم زندان محمدتقی فلاحی و حسین رمضانپور طی روزهای گذشته و بازداشت شعبان محمدی عضو هیئت مدیرهٔ انجمن صنفی معلمان مریوان در روز گذشته [۱۰ بهمن] و پروندهسازی و احضار دهها فعال صنفی از تهران تا مریوان نشان از آن دارد که جواب حاکمیت به مطالبات، مشت آهنین است.”
در ادامهٔ این قطعنامه آمده است که “در چنین شرایطی، شورای هماهنگی به پشتوانهٔ معلمان کشور پا به میدان گذاشته تا ضمن دفاع از حقوق معلمان و دانشآموزان به جامعه درس مطالبهگری و عدالتخواهی بدهد.”
در پایان قطعنامه “تأکید و اعلام” شده است که اگر به خواستهای معترضان فرهنگی کشور توجه نشود و این خواستها محقق نشود، “در روزهای ۲۳ تا ۲۷ به تحصن خود ادامه خواهیم داد و در روز پنجشنبه مورخ ۲۸ بهمن ماه تجمع سراسری اعلام میکنیم.”
در این قطعنامه، خواستهای فرهنگیان بدین شرح اعلام شده است:
* اجرای قانون همسانسازی بازنشستگان وفق مادهٔ ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری در سال ۱۴۰۰
* تصویب رتبهبندی به صورت کامل و مشخص شدن بودجهٔ آن برای امسال و سال آینده
* متوقف کردن خصوصیسازی و پولیسازی آموزش و تأمین سرانه آموزشی از جیب والدین و دانشآموزان. به عبارت دیگر، تأمین آموزش رایگان و با کیفیت برای دانشآموزان طبق اصل ۳۰ قانون اساسی
* رسیدگی به حقوق نیروهای خدماتی مدارس که بیشترین زحمت را میکشند
* متوقف شدن غارت صندوق ذخیره فرهنگیان
* تأمین امنیت شغلی نیروهای خرید خدماتی و قراردادی
* متوقف شدن بازداشت فعالان و پروندهسازی علیه معلمان معترض و آزاد شدن معلمان دربند
همانطور که پیشبینی میشد، و گزارشهای میدانی مستند تأیید میکند، در برخی از شهرها و مدارس شماری از کنشگران صنفی فرهنگیان بازداشت یا به ادارههای انتظامی و اطلاعاتی احضار شدند.
کانال تلگرامی “شورای هماهنگی” روز یکشنبه “بیانیهٔ انجمن صنفی معلمان مریوان در خصوص دستگیری و بازداشت آقای شعبان محمدی، عضو هیئت مدیرهٔ انجمن صنفی معلمان مریوان” را منتشر کرد که در آن آمده است: “صبح امروز یکشنبه دهم بهمن ماه، چندین نفر از مأموران اطلاعاتی و امنیتی با یورش به منزل آقای شعبان محمدی فعال صنفی و عضو هیئت مدیرهٔ انجمن صنفی معلمان مریوان، این فعال صنفی را بازداشت کرده و به مکان نامعلومی انتقال دادهاند.”
آقای محمد حبیبی در گزارش کوتاهی که روز یکشنبه از تحصن سراسری معلمان دادند و در کانال تلگرامی “شورای هماهنگی” منتشر شد، گفت: “نکتهای که وجود دارد این است که در واقع، بازداشت ایشان و فشارهایی که به فعالین صنفی وارد میشود با هدف متوقف کردن تحصن و تجمع است. اما این فشارها جواب معکوس دارد. امروز، همانطور که گفتم نسبت به دیروز، استقبال از تحصن خیلی بیشتر بود. از خبر تحصن اگر بگذریم، بحث کرونا است که معضل بزرگی است در شرایطی که مدارس هم حضوری شدهاند. مدارس استثنایی و پیشدبستانی قم، بهخاطر مسئلهٔ شیوع کرونا، غیرحضوری شده. معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان هم گفته که آموزش در مدارس مقطع ابتدایی در شهرستانهایی با وضعیت قرمز و نارنجی شیوع کرونا در استان هرمزگان، به مدت دو هفته بهصورت غیرحضوری در فضای مجازی انجام شود. منتها مشکلی که وجود دارد این است که سخنگوی ستاد کرونا گفته که اختیار تعطیلی مدارس و دانشگاهها را به ستادهای استانی واگذار کردیم. در نتیجه، یک وحدت رویّهای در مسئله تعطیلی مدارس وجود ندارد، و متأسفانه هر روز شاهد اخبار ناخوشایندی از شیوع هرچه بیشتر کرونا در میان معلمان و دانشآموزان هستیم.”
حزب تودهٔ ایران ضمن اعلام حمایت خود از مبارزات جاری فرهنگیان کشور در راه تحقق خواستهای برحق صنفی و قانونی خود، همهٔ کارگران و زحمتکشان، دانشآموزان و جوانان، پدران و مادران و خویشاوندان دانشآموزان مدارس کشور ، و نیروهای ملی، دموکراتیک، و آزادیخواه کشور را فرامیخواند که از کارزار برحق معلمان کشور حمایت کنند. موفقیت فرهنگیان کشور میتواند راهگشای مبارزات دیگر زحمتکشان کشور برای احقاق حقوق خود و گامی درسآموزنده و مؤثر در راه موفقیت همهٔ این مبارزات حقطلبانه و مسالمتآمیز باشد.
حزب تودهٔ ایران
یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰