مسایل سیاسی روز

برنامهٔ عمل بیست‌ودومین نشست بین‌المللی حزب‌های کمونیست و کارگری  هاوانا، کوبا    

بیست‌ودومین نشست بین‌المللی حزب‌های کمونیست و کارگری که در روزهای ۲۷ تا ۲۹ اکتبر ۲۰۲۲ [۵ تا ۷ آبان ۱۴۰۱] در هاوانا، کوبا، برگزار شد، رهنمودها و اقدام‌های اصلی زیر را برای دورهٔ زمانی تا برگزاری نشست بعدی مشخص کرد:

¨ اقدام به حرکت‌هایی در دفاع از صلح و در مخالفت با جنگ امپریالیستی، مداخله‌های ستیزه‌جویانه، سلاح‌های هسته‌یی و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی، پایگاه‌های نظامی خارجی، و همچنین علیه ناتو و دیگر اتحادهای امپریالیستی مانند آکوس (AUKUS).

¨ بزرگداشت روز جهانی صلح، ۲۱ سپتامبر [۳۰ شهریور]، با اجرای حرکت‌هایی بزرگ در سراسر جهان برای تقبیح جنگ.

¨ تلاش برای برگزاری موفقیت‌آمیز مجمع شورای جهانی صلح.

¨ تلاش برای یافتن راه‌حلی جدّی، سازنده، و واقع‌گرایانه برای درگیری در اوکراین از طریق گفت‌وگو و مذاکره.

¨ تشویق جوانان به مشارکت سیاسی و فعال برای تضمین تداوم اندیشه‌ها و اصولی که ما از آنها دفاع می‌کنیم. پاسداشت تاریخچهٔ جنبش بین‌المللی کمونیستی و کارگری و انتقال آن به نسل‌های جدید.

¨ بزرگداشت روز جهانی جوانان در روز ۱۲ اوت [۲۱ مرداد].

¨ بزرگداشت روز جهانی دانشجو در روز ۱۷ نوامبر [۲۶ آبان].

¨ برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای حضوری و آنلاین برای کمک به تبادل، تحلیل، و انتشار مفاهیم نظری و عملی مارکسیسم و لنینیسم و ارزش‌های سوسیالیسم، یگانه نظامی که خواست‌های عادلانه و حقوق برحق ملت‌ها را برآورده می‌کند. در این راه، می‌توان این فعالیت‌ها و بزرگداشت‌ها را در نظر گرفت:

¨ صدسالگی شکل‌گیری اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی [۳۰ دسامبر ۱۹۲۲].

¨ صدوچهلمین سالگرد مرگ کارل مارکس (۱۴ مارس ۱۸۸۳).

¨ صدوهفتادوپنجمین سالگرد انتشار مانیفست کمونیست (۲۱ فوریه ۱۸۴۸).

¨ نخستین نشست بین‌المللی انتشارات نظری حزب‌ها و جنبش‌های چپ که قرار است در کوبا برگزار شود (۱۰ تا ۱۲ فوریه ۲۰۲۳).

¨ محکوم کردن ضدّکمونیسم و فاشیسم و سیاه‌نمایی دربارهٔ سهم تاریخی اتحاد شوروی و سوسیالیسم، با استفاده از مناسبت صدسالگی ایجاد اتحاد شوروی و پنجاهمین سالگرد کودتای فاشیستی علیه دولت “وحدت مردمی” رئیس‌جمهور سالوادور آلنده در شیلی.

¨ ابراز همبستگی با آرمان‌های عادلانهٔ ملت‌ها، و با کمونیست‌هایی که با آزار و اذیت و ممنوعیت اعمال آزادانهٔ حقوق سیاسی خود مواجه‌اند؛ ایستادگی در برابر رژیم‌های دیکتاتوری، سرکوب، و تبعیض از لحاظ رعایت حقوق و آزادی‌های دموکراتیک.

¨ به راه انداختن کارزارهای بین‌المللی در همبستگی با، و حمایت از، مبارزهٔ طبقات کارگر و دهقان، زنان، و مهاجران در تلاش آنها برای داشتن حق تشکل سندیکایی، مزد و شرایط کار بهتر، و برخورداری از حقوق دموکراتیک.

¨ افزایش تلاش‌ها و حرکت‌ها در روز ۸ مارس [۸ اسفند]، روز جهانی زن، و اول ماه مه [۱۱ اردیبهشت]، روز جهانی کارگر.

¨ فعالیت در دفاع از فرهنگ و هویّت ملت‌ها در برابر پروژهٔ امپریالیستی استعمار نو فرهنگی.

¨ مشارکت فعال در حرکت‌های مردمی برای مطالبهٔ مراقبت و حفاظت از محیط‌زیست و مخالفت با الگوی سرمایه‌داری تولید و مصرف.

¨ ابراز همبستگی با همهٔ ملت‌هایی که علیه اشغال خارجی، محاصره‌های اقتصادی، تحریم‌ها، و تجاوزگری امپریالیستی مبارزه می‌کنند.

¨ شرکت در روزهای همبستگی با مردم کوبا برای لغو فوری و بی‌قیدوشرط محاصرهٔ شدیدتر شدهٔ اقتصادی، تجاری، و مالی اعمال شده به‌وسیلهٔ آمریکا؛ علیه گنجاندن کوبا در فهرست خودسرانه و یکجانبهٔ “حامیان دولتی تروریسم”، علیه دخالت خارجی در امور داخلی کوبا، و علیه تلاش برای فروپاشاندن نظم قانونی آن کشور.

¨ مشارکت بیشتر و فعال‌تر حزب‌های عضو این نشست‌های بین‌المللی در روزهای جهانی همبستگی با کوبا، که در آخر هفتهٔ پایانی هر ماه برگزار می‌شود.

¨ تقویت همبستگی با مردم فلسطین در مبارزه‌شان. به هر وسیلهٔ ممکن، درخواست پایان فوری اشغالگری اسرائیل و تحقق حق ملت فلسطین برای تعیین آزادانهٔ سرنوشت خود و برخورداری از یک کشور ملی و مستقل که اورشلیم (بیت‌المقدس) شرقی پایتخت آن است. درخواست حق بازگشت پناهندگان [به سرزمین فلسطین]، مطابق با قطعنامه‌های سازمان ملل متحد در این باره. محکوم کردن به‌اصطلاح “معاملهٔ قرن” و سیاست جنایتکارانهٔ آمریکا و اسرائیل در به‌کارگیری شیوه‌های استعماری و آپارتاید، از جمله ساخت و گسترش شهرک‌ها[ی یهودی‌نشین] در سرزمین اشغال شدهٔ فلسطین.

¨ راه‌اندازی کارزار بین‌المللی در روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین (۲۹ نوامبر [۸ آذر]).

¨ درخواست راه‌حل عادلانه و پایدار برای مسئلهٔ صحرای غربی و همچنین یافتن راه‌حلی صلح‌آمیز بر اساس مذاکره و توافق برای منازعه‌های هنوز حل‌نشده، در چارچوب سازمان ملل متحد و با پایبندی به قوانین بین‌المللی.

¨ بسیج عمومی در همبستگی با مبارزهٔ مردم صحرا برای اعمال حقوق قانونی آنها در روز 10 مه [۲۰ اردیبهشت]، روز بنیادگذاری جبههٔ پولیساریو.

¨ تبلیغ و ترویج همبستگی با جمهوری بولیواری ونزوئلا در برابر تجاوزها و تحریم‌های غیرقانونی امپریالیسم آمریکا و اروپا. اقدام برای مطالبهٔ لغو فوری فشارهای غیرقانونی و برای بازگرداندن دارایی‌های متعلق به ونزوئلا که قدرت‌های امپریالیستی تصاحب کرده‌اند.

¨ حمایت از حق مسلّم مردم پورتوریکو برای استقلال و تعیین سرنوشت خود.

¨ حمایت از روز جهانی همبستگی با پورتوریکو که هر ۳۰ اکتبر [۸ آبان] به مناسبت بزرگداشت اولین قیام مسلحانه علیه استعمار آمریکا برگزار می‌شود.

¨ حمایت از اقدام‌ها و فعالیت‌های حزب‌های سیاسی عضو این نشست بین‌المللی در آمریکای لاتین و کارائیب برای برگزاری این رویدادهای تاریخی:

¨ دویستمین سالگرد استقلال کشورهای آمریکای مرکزی.

¨ صدوهفتادمین سالگرد تولد خوزه مارتی، قهرمان ملی کوبا.

¨ هفتادمین سالگرد حمله [انقلابی‌های کوبا] به پادگان‌های مونکادا و کارلوس مانوئل دو سسپدوس.

¨ محکوم کردن دخالت امپریالیستی در آمریکای لاتین و کارائیب، به مناسبت دویستمین سالگرد اعلام دکترین مونرو [۲ دسامبر ۱۸۲۳] و چهلمین سالگرد تجاوز نظامی آمریکا به گرنادا.

¨ تلاش در راه فعالیت بیشتر حزب‌های کمونیست و کارگری و سازمان‌های اجتماعی مرتبط با آنها با هدف دستیابی به فعالیت بهتر و تقویت سازمان‌های بین‌المللی ضدّامپریالیستی، به‌ویژه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری (WFTU)، شورای جهانی صلح (WPC)، فدراسیون جهانی جوانان دموکراتیک (WFDY)، و فدراسیون جهانی دموکراتیک زنان (WIDF).

¨ تقویت وحدت، تعامل، و همکاری میان حزب‌های کمونیست و کارگری همهٔ مناطق جهان برای برگزاری موفقیت‌آمیز بیست‌وسومین نشست بین‌المللی حزب‌های کمونیست و کارگری در ترکیه.

به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۱۶۹، ۳۰ آبان ۱۴۰۱

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا