مسایل زنانمسایل سیاسی روز

برگزاری مراسم روز جهانی زنان در لندن

نمایندهٔ تشکیلات دموکراتیک زنان ایران در سخنرانی خود در این گردهمایی که با تم محوری “زنان در مبارزه برای عدالت، برابری و رهایی” برگزار شد، جنبه‌های گوناگون جنبش “زن، زندگی، آزادی” در وضعیت حاضر در میهن‌مان را تصویر کرد.

 

لندن امسال پس از دو سال وقفه کوشش سازمان‌های دموکراتیک و ترقی‌خواه زنان از کشورهای مختلف جهان برای برگزاری جشن به‌مناسبت ۸ مارس، روز جهانی زنان، را شاهد بود. روز شنبه ۱۱ مارس (۲۰ اسفندماه) گردهمایی‌ای با همکاری و هماهنگی سازمان‌های شرکت کننده به‌این مناسبت برگزار که عبارت بودند از: “مجمع ملی زنان بریتانیا”، “تشکیلات دموکراتیک زنان ایران”، “زنان ترقی‌خواه قبرس”، “اتحادیهٔ [لیگِ] زنان عراق”، “زنان کمونیست یونان”، “سازمان زنان کمونیست سودان”، “سازمان زنان ترقی‌خواه بنگلادش در بریتانیا” و ”زنان کمونیست اسپانیا“.  این مراسم با شرکت مدعوین از کشورهای مختلف جهان برگزار شد.

به‌ابتکار کمیته هماهنگی حزب‌های کمونیست که در بریتانیا حضور و فعالیت دارد کمیته‌ای متشکل از سازمان‌های دموکراتیک زنان مبارز از چند کشور مسئولیت تدارک و برگزاری جشن “روز جهانی زنان” را به‌عهده داشته است. “تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” و “مجمع ملی زنان بریتانیا” در این کمیته نقشی پررنگ دارند و در تداوم و توسعهٔ برگزاری این جشن سالیانه که هماهنگی فعالیت‌های مرتبط با ‌آن را از ماه‌ها قبل سازمان‌دهی می‌کنند سهمی مهم داشته‌اند. در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به‌دلیل همه‌گیری کرونا این جشن به‌صورت مجازی برگزار شد. برنامه جشن امسال عبارت بودند از: سخنرانی‌های نمایندگان سازمان‌های شرکت کننده، برنامه‌های هنری ازجمله موسیقی کلاسیک و سنتی با اجرای هنرمندان ایرانی و عرب در دو بخش، و پذیرایی از حاضران با غذاهای ملی کشورهای مختلف ازجمله غذاهای سنتی ایرانی، عراقی، بنگلادش، ارمنی، و اسپانیایی.

با سخنان رفیق “لیز پین”،‌ نمایندهٔ رهبری حزب کمونیست بریتانیا و عضو هیئت اجرائیهٔ “مجمع ملی زنان بریتانیا”، مراسم آغاز شد. رفیق لیز پین در سخنرانی‌اش ضمن خوش‌آمد گفتن به حاضران و اظهار خوشحالی از استقبال سازمان‌های ترقی‌خواه زنان از مراسم امسال، دربارهٔ فلسفهٔ سازمان‌دهی مراسم روز جهانی زنان در لندن و مضمون اصلی این جشن، جشنی که در سال‌های اخیر با شرکت و برنامه ریزی موفق نمایندگان زنان چپ، ترقی‌خواه، و مبارز کشورهای مختلف ساکن بریتانیا جلوه‌ای بسیار یافته است، توضیح‌هایی داد.

در شروع بخش اول برنامه که به سخنرانی نمایندگان سازمان‌های زنان ترقی‌خواه کشورهای مختلف اختصاص داشت، به دعوت گرداننده برنامه ابتدا پس از اجرای آهنگ شورانگیز “غوغای ستارگان” با پیانوی سارا هنرمند باذوق ایرانی که با تشویق حضار استقبال شد، رفیق برنادت کیونی، عضو هیئت اجرائیه “مجمع ملی زنان بریتانیا”، از جانب رهبری این سازمان مراسم روز جهانی زنان امسال در لندن را تهنیت گفت. او در ادامه گفت: “هیئت اجرائیهٔ ٬مجمع ملی زنان٬، تنها عضو رسمی ٬فدراسیون جهانی دموکراتیک زنان٬ در بریتانیا و رئیس آن رُز کیپینگ، صمیمانه‌ترین درودهای‌شان را به همهٔ زنان و سازمان‌های زنانی که امروز عصر در اینجا گردهم آمده‌اند تا روز جهانی زنان را هم‌راه با هم جشن بگیرند، تقدیم می‌کنند. مجمع ملی زنان، ایفای نقش فعال در شبکهٔ جهانی سازمان‌های خواهر تشکل‌های مترقی زنان و شرکت در مبارزات بین‌المللی برای داشتن جهانی عاری از جنگ، استثمار، و ستم، جهانی صلح‌آمیز، جهانی بر پایهٔ آرمان برابری و آزادی را افتخاری بزرگ می‌داند. این افتخار بزرگی است که در صحنه‌ای که مواضع شجاع‌ترین زنان عصر ما در آن مطرح می شود حضور داشته باشیم و پیمان همبستگی خود را با همهٔ کسانی که در صف مقدم مبارزه و مقابله با سرکوبگری و دیکتاتوری ایستاده‌اند تقدیم بداریم. این افتخار بزرگی است که در کنار شما ایستاده و به تمامی خواهرانی که در مبارزه جان باخته‌اند ادای احترام ‌کنیم و دستاوردها و پیروزی‌های زنانی را که در مبارزه در طول سال‌ها و با تحمل هزینه‌هایی گزاف پیروز شده‌اند جشن ‌بگیریم. در برهه زمانی کنونی در سراسر جهان و نیز اینجا در بریتانیا، ما با معضل‌هایی که به‌دلیل بحران اقتصادی، جنگ، تحمیل ریاضت اقتصادی، و زیرساخت‌های تخریب شده  به‌دلیل بیماری همه‌گیر و پیامدهای آن، و همچنین همهٔ سیاست‌هایی که از جانب ثروتمندان و سودجویان میلیاردر وقیحانه بر ما تحمیل شده است، روبرو هستیم. اما می‌دانیم که وقتی در کنار همدیگر باشیم می‌توانیم دنیایی متفاوت با دنیای کنونی برپا داریم. زنده باد مبارزات زنان! زنده باد روز جهانی زنان! پیش به‌سوی صلح و سوسیالیسم!”

رفیق لیز پین، گردانندهٔ جلسه، خاطرنشان کرد که سازمان زنان ترقی‌خواه بریتانیا در سال‌های گذشته همبستگی خود با مبارزات زنان در ایران، عراق، افغانستان، لبنان، و سودان را به‌طور فعال به‌نمایش گذاشته و با آنان در عرصه‌هایی مختلف همکاری داشته است. او با تشکر از سازمان‌های زنان شرکت کننده در تدارک و برگزاری جشن روز جهانی زنان که آن را ابتکاری بسیار بااهمیت دانست چندان که جای شایسته‌اش را در تقویم رویدادهای جنبش کارگری بریتانیا باز کرده است، از فرصتی که این مراسم برای مجمع زنان ترقی‌خواه بریتانیا فراهم کرده است تا بتواند با رفقای زن از کشورهای مختلف دیدار کند و در جریان مبارزات آنان برای صلح، برابری، عدالت، و سوسیالیسم قرار گیرد، تشکر کرد. در ادامهٔ این گردهمایی، نمایندگان سازمان‌های زنان شرکت کننده از سودان، بنگلادش، قبرس، یونان، ایران، عراق، بریتانیا، و سودان دربارهٔ زندگی و مبارزهٔ زنان در کشورهای‌شان از تجربه‌هایی بسیار آموزنده سخن گفتند. متن همه این سخنرانی‌ها در شمارهٔ آیندهٔ نامهٔ مردم منتشر خواهد شد.

پیش از سخنرانی نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران در این مراسم که دربردارندهٔ  توضیح‌هایی دربارهٔ مبارزات، دستاوردها، و آیندهٔ جنبش “زن، زندگی، آزادی” بود، گردانندهٔ مراسم از خانم سارا، هنرمند ایرانی، دعوت کرد ترانهٔ “از خون جوانان وطن لاله دمیده” را با پیانو  اجرا کند که با تشویق همه جانبه حضار روبرو شد.

در ابتدای بخشی که  به برنامه‌های فرهنگی سازمان‌دهی شده برای جشن امسال اختصاص داشت و با آن مراسم پایان یافت، هشام، هنرمند ترقی‌خواه سوری ساکن لندن، با نوای عود سحرآمیزش قطعه‌هایی اجرا کرد که برخی‌شان با صدای رسای ایشان همراه بود و پس از  آن، سارا، هنرمند ایرانی مهمان، دو قطعه موسیقی کلاسیک نیز اجرا کرد.

به نقل از «نامۀ مردم» شمارۀ  ۱۱۷۸، ۷ فروردین ۱۴۰۲

 

 

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا