کارگران و زحمتکشان

موج گسترده اخراج کارکنان در صنعت ارتباطات اینترنتی

در چندین هفته‌ اخیر بیش از صد هزار تن کارمند در صنعت ارتباطات اینترنتی اخراج شده‌اند.

بر اساس گزارش واشنگتن‌پست و سان فرانسیسکو کرونیکل و سایر خبرگزاری‌ها، اخراج‌ها در سراسر جهان، اما به‌طورعمده در مهد این صنعت در منطقۀ موسوم به سیلیکون ولی یعنی جایی که دفتر مرکزی گوگل و فیسبوک-متا قرار دارند و در سیاتل (دفتر آمازون و مایکروسافت) اتفاق افتاده است،

رشد نجومی صنعت مرتبط با ایجاد پلاتفرم‌ها و نرم‌افزارهایی که از اینترنت برای ارتباطات و پخش کالا (بازاریابی) استفاده می‌کنند به استخدام شمار زیادی از کارگران منجر شد که بسیاری از آنان به‌طور کلی تکنیسین‌های کامپیوتر و طراحی پلاتفرم و توسعۀ رسانه‌ها و اتوماسیون بودند. آنان یکی از ابزارهای مطلوب بخش مالی برای به حداکثر رساندن سود بوده‌اند که نتیجۀ آن ظهور این صنعت منحصربه‌فرد بود. علاوه بر شرکت‌هایی مانند فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، و جزاین‌ها، آن‌ها به‌اصطلاح استارت‌آپ‌هایی را نیز تأمین مالی کرده‌اند که از طریق آن هزاران محصول مرتبط با ارتباطات، سرگرمی و تجارت مجازی توسعه می‌یابند، جایی که هزاران کارآفرین جوان جایگاهی برای مهارت‌های خود یافته‌اند. همانند سال‌های دهۀ ۱۹۹۰/ ۱۳۸۰ سرمایه‌گذاری به میلیاردها دلار رسید و از سوی بازاری جذب شد که بازده آن بدون محدودیت چند برابر شد. اما همچنین مانند آن دهه سرمایه‌گذاری‌ها پویایی خود را از دست داده‌اند. این امر، این بار، محصول بحران اقتصادی‌ای ناشی از همه‌گیری بود که رشد اقتصادی را فلج کرد و ورشکستگی نسبی باعث کاهش شدید شرکت‌های بزرگ و تعطیلی شمار زیادی شرکت‌ کوچک و متوسط شد.

این بحران با رشد تورم همراه شد که بانک مرکزی [ایالات متحد امریکا] را مجبور به افزایش نرخ بهره کرد و سرمایه‌گذاران را برانگیخت تا به‌دنبال بازدهی‌ای بالاتر برای سرمایه‌شان باشند. توسعه‌دهندگان، آن‌گونه که اغلب در اصطلاحات استارتاپی به آن‌ها گفته می‌شود، پشتیبانی مالی خود را از دست دادند و عملیات را متوقف کردند و به‌دنبال ابزارهای دیگری برای استفاده از مهارت‌ها و دانش خود هستند. بار دیگر، کارگران قربانی افراط و تفریط کسانی هستند که وقتی سود خود را به حداکثر رساندند به سختی‌های این شاخه که کلید موفقیت آنان بوده‌اند بی‌توجهی نشان می‌دهند. این یک حقیقت بدیهی است و تکرار آن می‌تواند آزاردهنده باشد، اما ارزش دارد فراموش نشود.

 نویسنده: آرتورو بالدراس رودریگز

[نقل و برگردان از: ربلیون (Rebelión)، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۱].

Nueva ola de despidos

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم» شمارۀ  ۷۱، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا