مسایل سیاسی روز

بزرگداشت هشتادودومین سالگرد بنیادگذاری حزب دراتریش

همایش بزرگداشت هشتاد­ودومین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران در روز شنبه ۲۹ مهرماه / ۲۱ اکتبر در وین پایتخت اتریش برگزار شد. این گردهمایی به همت رفقا و دوستداران حزب در سالن ساختمان مرکزی حزب کمونیست اتریش برگزار شد. در این گردهمایی که همزمان با همبستگی شورانگیز با مبارزه مردم ایران در راه آزادی، صلح و عدالت اجتماعی همراه بود، ده­ها تن از دوستان و هواداران حزب به همراه چندین مهمان خارجی شرکت کردند.

رفقا سالن جشن را با نگاره‌هایی از رهبران برجسته و قهرمان حزبی چون حیدرخان عمواوغلی، دکتر ارانی، روزبه و فاطمه مدرسی (سیمین فردین) آراسته و در سالن شعارهای فارسی و آلمانی چون ”فرخنده باد هشتادودومین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران“، ”آزادی برای زندانیان سیاسی در ایران“ و ”برای صلح، علیه جنگ“ آویخته بودند. گذشته از آن چندین عکس از صحنه­های غرورآفرین جنبش اعتراضی مردم به همراه شعار «زن، زندگی، آزادی» بر دیوارهای سالن نصب شده بودند.

با نواخته شدن ”سرود چهارم حزبی“ یاران به پا خاستند و همراه با طنین ”برشکن هر سد اگر خواهی آزادی…“ هم­نوا شدند. پس از آن رفیق مجری برنامه به میهمانان خوش ‌آمد گفت و پس از اعلام برنامه از آنان خواست به یاد تمامی قهرمانان توده­ای و تمامی قهرمانان راه استقلال، آزادی، صلح و عدالت اجتماعی در ایران، که جان عزیز خود را تقدیم آزادی و پیشرفت مینمان کردند، برای یک دقیقه سکوت، بپاخیزند. سپس یکی از رفقا به ایراد سخنرانی پرداخت و فرازهایی ازاعلامیه کمیتۀ مرکزی حزب به مناسبت هشتادودومین سالگرد بنیادگذاری حزبمان را برای حاضران خواند. همزمان برگردان آلمانی اعلامیه حزب، توده اینفو شماره ۱۴۵، نیز در اختیار مهمانان خارجی قرار داده شد تا از درون مایه سخنرانی آگاه شوند. پس از آن یکی از دوستداران حزب شعر ”از عموهایت“ سروده احمد شاملو را به انگیزه سال­روز اعدام ”مرتضی کیوان“ و دیگر رفقای توده­ای در ۲۷ مهرماه ۱۳۳۳ دکلمه کرد. سپس رفیقی دیگر به ایراد سخنرانی به زبان آلمانی پیرامون اوضاع ایران و منطقه بویژه بمباران ۲۴ ساعته مردم غزه از سوی رژیم نژادپرست اسرايیل پرداخت و از تحلیل حزب ما از وضعیت کنونی کشور و منطقه برای شرکت­کنندگان در همایش سخن گفت.

سپس نوبت به سخنرانی رفقای نماینده حزب­های شرکت کننده در همایش رسید. این بخش از برنامه بیانگر اعتبار کم­نظیر ودربرگیرنده گوشه­ای کوچک ولی شورانگیز از همبستگی جهانی با حزب توده ایران و مبارزه مردم ایران برای آزادی و عدالت اجتماعی بود.

پیش از سخنرانی رفقای نماینده حزب­های برادر، رفیق نماینده ”حزب چپ ایران“­، پیام ”حزب چپ ایران“ در اتریش به مناسبت هشتادودومین سالگرد بنیادگذاری حزب را برای شرکت­کنندگان در همایش خواند. رفیق  از جمله در این پیام ازفعالیت تاثیرگذار حزب ما به عنوان سازمان­یافته­ترین حزب تاریخ کشور در جامعه ایران سخن گفت و از جمله افزود: ”… جامعه­ی ما در پرتو جنبش ”زن، زندگی، آزادی“ آبستن تحولاتی جدید است. امید به رهایی از حاکمیت سیاه جمهوری اسلامی بارورتر و چشم­انداز برای برون­رفت از بحران­ها و دشواری­های موجود جامعه، روشن­تر شده است. در شرایط کنونی ضرورت ایجاد تحرکی جدید در میان نیروهای سیاسی بیش­از­پیش محسوس است. همکاری و همگامی بین نیروهای مدافع آزادی، سوسیالیسم و عدالت اجتماعی، می­تواند نقش و تاثیر این نیروها در صحنه­ی سیاسی کشور را افزایش داده و در همراهی و همسویی با نیروهای دمکرات، آزادی­خواه و ملی، راه گذار از جمهوری اسلامی را هموارتر سازد.“

در ادامه برنامه رفیق نماینده ”حزب کمونیست اتریش“ از سوی رهبری ”حزب کمونیست اتریش“ سخنرانی کرد و از همبستگی این حزب با حزب ما و جنبش اعتراضی در ایران سخن گفت. او گفت که شعار ”زن، زندگی، آزادی“ به شعاری جهانی بدل شده است. او بر ده­ها سال همکاری تنگاتنگ حزب کمونیست اتریش و رفقای توده­ای سخن گفت. او همچنین گفت که  با تمامی نکته­های مطرح شده در سخنرانی رفیق توده­ای و آنالیزهای حزب توده ایران در پیوند یا شرایط امروز اسرائیل و فلسطین و بمباران جنایتکارانه غزه موافق است.

سپس نمایند ”حزب کار اتریش“ پیام رهبری این حزب به هواداران حزب توده ایران در اتریش را خواند. این حزب ده سال پیش، از سوی برخی رفقای منشعب از حزب کمونیست اتریش پایه­گذاری شده است و عضو خانواده حزب­های کارگری و کمونیستی جهان است. او در این سخنرانی بر مبارزه افتخار آفرین حزب توده ایران اشاره کرد و گفت که این حزب همراه با حزب ما و شماری بزرگ ازحزب­های کمونیستی جهان در نشست حزب­های کمونیست و کارگری که در آخر این هفته در شهر ”ازمیر“ برگزار می­شود شرکت می­کند. او در پایان سخنرانی­اش بر همبستگی بین­المللی تاکید کرد و با ”زنده باد حزب توده ایران“ سخنرانی خود را پایان داد.

پس از آن نماینده ”حزب کمونیست عراق“ در اتریش در پیام خود از همبستگی و پیوند بسیار نزدیک و تاریخی حزب کمونیست عراق با حزب توده ایران و رفقای عراقی با رفقای توده­ای سخن گفت. او در این سخنرانی از همبستگی رفقای عراقی با مبارزه حزب ما و مردم ایران در راه برقراری دمکراسی، آزادی، صلح ، استقلال و عدالت اجتماعی سخن گفت و بر مبارزه مشترک علیه بنیادگرایی در منطقه تاکید کرد. سپس رفیق عضو رهبری حزب کمونیست سوریه (متحد) در پیامی پرشور از همبستگی  ”حزب کمونیست سوریه (متحد)“ با حزب توده ایران سخن گفت و برای حزب ما در مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی آرزوی پیروزی کرد.  سپس رفیق جوان اتریشی نماینده ”سازمان دانشجویان کمونیست“ و ”سازمان جوانان کمونیست اتریش“ سخنرانی کرد و بر همبستگی این دو سازمان با حزب ما و جنبش اعتراضی در ایران تاکید کرد. او سخنرانی خود را با شعار ”زن، زندگی ، آزادی“ به پایان برد.

پس از صرف شام، بخش دوم برنامه با اجرای موسیقی و نواختن تار و خواندن دو آواز، ”مهرگان نو“ سروه ”هوشنگ ابتهاج“ و ”جغد جنگ“ اثر ”ملک­الشعرای بهار“ از سوی یکی از رفقا و سپس دکلمه شعرهای  ”ای فردا“ از ”هوشنگ ابتهاج“  به فارسی و شعر ”در ستایش دیالکتیک“ از ”برتولت برشت“ به آلمانی توسط رفقایی دیگر ادامه پیدا کرد. سپس شرکت­کنندگان در همایش به تماشای فیلمی کوتاه و تاثیرگذار از جنبش اعتراضی «زن، زندگی، آزادی» در ماه­های گذشته  در ایران نشستند که یکی از رفقا آن را تنظیم کرده بود.

پایان­بخش این همایش، پخش سرود انترناسیونال بود که با بپا­ خاستن و همراهی شرکت­کنندگان و خواندن آن به زبان­های فارسی و آلمانی همراه بود. بدین گونه این همایش که رفقای توده­­ای در اتریش برگزاری آن را از چند هفته پیش آغاز و تدارک دیده بودند، در فضایی رفیقانه و الهام­بخش و با شعار ”زنده ­باد همبستگی بین­المللی“ به پایان رسید.

به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۱۹۳، ۱ آبان  ۱۴۰۲

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا