مسایل سیاسی روز

حزب تودۀ ایران در جشنوارۀ «مانیفستا» در بلژیک شرکت کرد

حزب تودۀ ایران امسال برای نخستین بار به دعوت دفتر روابط بین‌المللی “حزب کارگران بلژیک” در جشنوارۀ “مانیفستا” که در سال‌های اخیر کم‌کم جای خود را در شمار فستیوال‌های سیاسی- اجتماعی اروپا بازکرده است، به‌طور رسمی شرکت کرد. این جشنواره در روزهای شنبه و یکشنبه ۲۲ و ۲۳ شهریورماه/۱۳ و ۱۴ سپتامبر با شرکت پانزده هزار تن از فعالان چپ، ترقی‌خواه، ضدجنگ و فعال محیطِ‌زیست برگزار شد.

محوطۀ جشنواره شامل چادرهایی بزرگ بود که برخی از آن‌ها به منطقه‌های مختلف کشور بلژیک، برای مثال “آنتورپ” و “لیژ”، اختصاص داشتند. هر یک از این چادرها غذاهای ویژۀ آن منطقه را عرضه می‌کرد و برنامه‌هایی گوناگون در آن‌ها برگزار می‌شد. چادرهایی دیگر نیز برای بحث و مناظره یا برای اتحادیه‌ها، سازمان‌های دانشجویی، و دیگر ابتکارهایی که حزب کارگران بلژیک (PTB/PVDA) انجام داده بود، مانند طرح‌هایی برای بهبود سیستم درمانی بلژیک و مقرون‌به‌صرفه کردن آن برای مردم، در نظر گرفته شده بود.

یک سینمای بزرگ نیز در محوطۀ جشنواره فعال بود که برخی از پربیننده‌ترین و پرطرف‌دارترین بحث‌ها و میزگردها در آن برگزار می‌شد. افزون بر این، صحنه‌های نمایش برای هنرمندانی مختلف برپا بود که یکی از آن‌ها باربارا پراوی، هنرمندی فرانسوی با تبار ایرانی، بود. برای جوانان نیز برنامه های گوناگون ورزشی و اجتماعی درنظر گرفته شده بود. برخی از جنبش‌های مشهور جوانان بلژیک مانند “رِد فاکس” (Red Fox) و “کُماک” (Comac) در فستیوال حضور داشتند.

جشنواره در روز شنبه ۲۲ شهریورماه با سخنرانی همه‌جانبۀ رفیق رائول هِدِبو (Raoul Hedebouw)، صدر حزب کارگران بلژیک با موضوع محوری “ما با هم اصلاحات بازنشستگی دولت “دِ وِوِر-روسو” را متوقف خواهیم کرد” آغاز شد. او در سخنرانی خود به اهمیت مبارزۀ شهروندان برای “تغییر” در بلژیک در اروپا و در جهان اشاره کرد و به سیاست دولت ائتلافی راست حاکم در بلژیک که به‌جای رسیدگی به نیازهای اجتماعی کشور مبالغی هنگفت را برای خرید تسلیحات و هواپیماهای جنگندۀ نسل جدید آمریکایی اختصاص داده است، حمله کرد.  او نقش پر رنگ و موفق کارزار همبستگی با مردم فلسطین و مخالفت با نسل‌کشی در غزه را ستود.

حضور چهره‌های معروف و خوش‌نام جنبش چپ در جشنواره که در برنامه‌های مختلف سخنرانی می‌کردند، قابل توجه بود. در بازدید از غرفه‌ها و جلسه‌های مختلف با جرمی کوربین، سیاستمدار مترقی بریتانیا، مارک بوتنگا، عضو فعال و موفق پارلمان اروپا از بلژیک، سفیر آفریقای جنوبی در هلند، و تعدادی دیگر از کنش‌گران سیاسی کشورهای مختلف بحث‌هایی مفید انجام شد. در این گفت‌وگوها تلاش شد تا تحلیل‌های حزب تودۀ ایران از اوضاع جهان و ایران ارائه شوند.

 

غرفۀ حزب تودۀ ایران در “چادر بین‌الملل” جشنواره برپا شد

در چادر بین‌الملل، میزهایی در اختیار احزاب بین‌المللی شرکت‌کننده از جمله حزب ما قرار داده شده بود. بولتن‌های “توده نیوز” و دیگر نشریه‌های حزب به زبان انگلیسی تهیه و روی میز نهاده شده بود و به احزاب و افراد مختلف که مایل به کسب اطلاعات بیشتر بودند، داده می‌شد.

رفقایی از سنگال، کنگو، برزیل، هند، بریتانیا، کلمبیا، آلمان و بلژیک برای ابراز همبستگی با حزب تودۀ ایران و گفت‌وگوهای کوتاه به غرفۀ ما مراجعه کردند. رفقای رهبری حزب کارگر بلژیک به‌ویژه علاقه‌ای زیاد به فعالیت‌های حزب ما نشان می‌دادند. در گفتگو با این رفقا و دیگر بازدیدکنندگان از غرفۀ حزب ما از جمله بر این واقعیت تأکید می‌شد که حکومت ایران را به‌هیچ‌روی نمی‌توان ضدامپریالیست دانست. و کارزار نیروهای ملی و دموکراتیک و از جمله حزب ما متوجه جلوگیری از یک جنگ دوباره، و لغو فوری و بدون قید شرط همۀ تحریم‌های اقتصادی علیه میهنمان است. و موضع کلیدی حزب تودۀ ایران مخالفت با هرگونه مداخلۀ خارجی و حمله نظامی به ایران با هر توجیهی، دفاع از حاکمیت ملی ایران و  “نه به جنگ” است. “حزب ما بر این باور است که فقط مردم ایران هستند که می‌توانند پیرامون مسیر تحولات سیاسی و آیندۀ ایران تصمیم بگیرند.”

به نقل از «نامۀ مردم» شمارۀ ۱۲۴۴، ۱۴ مهر ۱۴۰۴

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا