اعلامیه هامسایل سیاسی روز

بیانیهٔ حزب تودهٔ‌ ایران: جنایت‌های جنگی امپریالیسم آمریکا در سومین تجاوزِ نظامیِ به ایران و ضرورتِ مقابله با سیاستِ خانمان‌سوزِ «جنگ، جنگ تا پیروزی»

هم‌میهنان گرامی!

بارِ دیگر جنگِ خانمان‌سوزِ تحمیلی از سوی امپریالیسم آمریکا میهن‌مان را با خطرهایی جدی روبه‌رو کرده است. حمله‌های وحشیانهٔ نظامیان آمریکایی به ایران و هدف قرار دادن منطقه‌های غیرنظامی از جمله پل‌های ارتباطی و خط‌های راه‌آهن، فرودگاه‌ها، و حمله به سیلوهای ذخیرهٔ گندم در شهرستان هویزه، حمله به کارخانهٔ تولید آب معدنی در بخش موسیان شهرستان دهلران، و حمله به برج مراقبتِ دریایی چابهار با هدف مختل کردن امدادرسانی به صیادان و تضعیفِ امنیت تجارت دریایی، همگی این حمله‌ها، بر اساس قوانین بین‌المللی، مصداق‌های ارتکاب جنایت‌ جنگی از سوی امپریالیسم آمریکا است، جنایت‌هایی که با حمله‌های روزهای اخیر به کشته و زخمی شدن شماری زیاد از هم‌میهنان‌مان منجر شده است.

دورِ تازهٔ حمله‌های نظامی آمریکا به ایران مرحله‌ای جدید از سیاست امپریالیسم در منطقه است، سیاستی که هدفش کنترل کامل تنگه هرمز و آب‌راه‌های کلیدی منطقه به‌منظور تأمین منافع راهبردی (استراتژیک) امپریالیسم و اسرائیل است. روشن است که جنگ‌طلبان واشنگتن و متحدان آن در دولت جنایتکار اسرائیل از همان ابتدا مخالف هرگونه توافقی میان ایران و آمریکا بودند و جنگی فرسایشی و مخرب با ایران برای نابودیِ زیرساخت‌های کشور ما خواهان هستند. خطربزرگ دیگر این درگیری‌ها زمینه‌ای برای عملیات نظامی زمینی امپریالیسم آمریکا علیه ایران و اشغال بخش‌هایی از منطقه‌های نفتی و جنوب کشور می‌تواند باشد.

«جی‌ دی ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با پادکست «جو روگان اکسپرس» مدعی شد کارزاری “پنهان و بسیار پرهزینه” با هدف شکست مذاکرات آمریکا و ایران به‌راه افتاده است که توسط “بازیگران اسرائیلی” سازمان‌دهی شده است و هدف آنان ادامهٔ جنگ با ایران به‌طورِ “نامحدود” است.

در این زمینه روشن است “کاسبان جنگ” در ایران نیز کسانی هستند که مخالف “تفاهم‌نامه” با آمریکا بوده و با ادعاهایی غلوآمیز دربارهٔ برتریِ نظامیِ ایران درواقع در راستایِ بازسازیِ سیاست مخرب و ضدملیِ “جنگ، جنگ تا پیروزی” رژیم (در جنگ با رژیم صدام) تلاش می‌کنند، سیاستی ضدملی که سرانجام با نوشیدن “جام زهر” توسط خمینی و در پی آن کشتار هزاران زندانی سیاسی در جنایتِ فاجعه ملی سال ۱۳۶۷ لطمه‌هایی جدی به میهن ما وارد آورد. در همین زمینه، به‌گزارش “خبرآنلاین” روزنامهٔ “جمهوری اسلامی” نیز با هشدار دربارهٔ “کاسبانِ جنگ” می‌نویسد: “توصیه به بستنِ باب‌المندب و اصرار بر بستنِ تنگهٔ هرمز، از نیات بیگانگانی خبر می‌دهد که خود را دوست و خودی جلوه می‌دهند. مسئولان کشور باید برای مصون نگه‌داشتن کشور از آفات جنگ و عوارض منفیِ افراط، با عوامل نفوذی دولت‌های بیگانه و دروغین برخورد جدی کنند تا ایران بار دیگر به لبهٔ پرتگاه جنگ کشانده نشود. ”

حزب تودهٔ ایران در هفته‌های اخیر اعلام کرده بود که جنگ و تهدید خارجی برای هسته‌های سخت قدرت در جمهوری اسلامی فرصتی به‌منظور بازسازیِ اقتدارِ فرسودهٔ رژیم بحران‌زده است. برای این نیروها، ادامهِ درگیری‌های نظامی در چارچوبی که حیات رژیم را با خطر “موجودیتی” روبه‌رو نکند، شرایطی مناسب برای ادامهٔ وضعیت کنونی است که از جملهٔ آن‌ سرکوب کردن هرگونه صدای مخالفت و ادامهٔ تحمیل شرایط فاجعه‌بار اقتصادی-اجتماعی کنونی، فقر و محرومیت و بیکاری گسترده برای میلیون‌ها کارگر و زحمتکش‌ میهن ما، بی‌برقی و بی‌آبی و ادامهٔ سرکوب و اعدام به‌بهانهٔ شرایط جنگی در کشور.

آخرین بررسی افکار عمومی مردم در ایران توسط خود جمهوری اسلامی نشان می‌دهد اکثریت قاطع مردم ما مخالف ادامهٔ جنگ و وضعیت کنونی و خواهان رسیدن به توافق و صلح پایدار هستند.

به‌گمان ما ادامهٔ وضعیت کنونی و تشدید جنگ و عملیات نظامی بی‌تردید برخلاف منافع ملی و در راستای سیاست‌های راهبردی امپریالیسم آمریکا و رژیم جنایتکار اسرائیل در منطقه است.

بسیج افکار عمومی در ایران و جهان و تلاش برای پایان درگیری‌های مخرب نظامی امروز جزو مهم‌ترین وظیفه‌های نیروهای مترقی و آزادی‌خواه کشور است. تلاش نیروهای مترقی و آزادی‌خواه کشور برای بازتاب دادن خواست‌های برحق اکثریت آحاد جامعه که از تنگدستی و ظلم جان‌شان به لب رسیده است و فراهم کردن زمینه برای برپایی جنبشی سراسری علیه جنگ و جنگ‌طلبان و بر ضدِ سیاست‌های تجاوزگرانه امپریالیسم آمریکا و اسرائیل در منطقه که هدف نهایی‌شان تداوم وضع بحرانی کنونی و در انتها سوق دادن ایران به‌سمت برخوردهای نظامی ویرانگر جدید است، وظیفه‌ای است فوری و حیاتی.

حزب تودهٔ‌ ایران

۲۶ تیرماه ۱۴۰۵

دکمه بازگشت به بالا