مسایل سیاسی روز

کمونیست‌های اتریش علاقه‌مندند دربارۀ ایران و حزب تودۀ ایران بیشتر بدانند

علاقه‌مندی کمونیست‌های اتریش نسبت به ایران و همبستگی آنان با مبارزۀ مردم و حزب تودۀ ایران به‌ویژه پس از تجاوز نظامی جنایت‌کارانۀ امپریالیسم آمریکا و دولت فاشیستی اسرائیل به میهنمان و عدم پیروزی آنان در به انقیاد درآوردن ایران در جنگی کوتاه‌مدت، به‌گونه‌ای چشمگیر افزایش یافته است. گفتنی است که به‌ویژه رفقای جوان اتریشی مایل هستند تا هرچه بیشتر دربارۀ تاریخ و مبارزۀ قهرمانانۀ حزب تودۀ ایران بدانند. ازهمین‌روی در ماه‌های گذشته درخواست‌های  رفقای اتریشی از حزب ما برای ایراد سخنرانی و گفتگو با رفقای علاقه‌مند افزایش یافته است. در  ماه‌های گذشته دو دعوت دیگر از سوی رفقای ”حزب کمونیست اتریش“ و ”سازمان جوانان کمونیست اتریش“ از حزب ما انجام گرفت که با استقبال از سوی حزب ما روبه‌رو شد. در هر دو همایش نمایندۀ شعبۀ روابط بین‌الملل حزب تودۀ ایران شرکت کرد و پس از سخنرانی به گفتگو با رفقای شرکت‌کننده در نشست پرداخت.

 

همایش حزب کمونیست اتریش:”پیرامون وضعیت کنونی ایران“

این همایش در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۴۰۵ (۲ ژوئیه ۲۰۲۶) به‌دعوت حزب کمونیست اتریش در دفتر این حزب در منطقۀ ۱۹ شهر وین با حضور علاقه‌مندان برگزار شد. سالن نه‌چندان بزرگ محل برگزاری این نشست از علاقه‌مندان پر شده بود. رفیق دکتر یوهانس بِرَیت مسئول حزب کمونیست اتریش در منطقۀ ۱۹ وین و نمایندۀ این حزب در شهرداریِ این منطقه به شرکت‌کنندگان در نشست خوشامد گفت. پس از سخنان کوتاه او دربارۀ تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران رفیق توده‌ای سخنرانی خود را آغاز کرد. او در ابتدا به معرفی حزب تودۀ ایران و سپس به سخنرانی دربارۀ تحولات اخیر در ایران و منطقه آسیای باختری پرداخت. وی در چهار بخش به بیان نظرات حزبمان پیرامون تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران پرداخت و از جمله دربارۀ نکته‌های زیر سخنرانی کرد: ۱- آماج‌های جنگ تجاوزکارانۀ امپریالیستی علیه ایران؛ ۲-برخی داده‌های مهم پیرامون تجاوزهای نظامی به ایران؛ ۳- خسارت‌های جانی و مالی به ایران؛ و ۴- وضعیت کنونی و پیشنهادهای حزب ما در این پیوند در سطح ملی و بین‌المللی. پس از سخنرانی، گفتگویی صمیمانه و همدلانه از سوی رفقای شرکت‌کننده با رفیق سخنران صورت گرفت. در پایان و پس از حدود دو ساعت سخنرانی و گفتگو، رفقای حزبی بوفه‌ای کوچک از غذاهای ایرانی را نیز تدارک دیده بودند که با استقبال رفقای شرکت‌کننده روبه‌رو شد.

 

همایش سازمان جوانان کمونیست اتریش: ”دست‌ها از ایران کوتاه”

این همایش به‌ابتکار و دعوت ”سازمان جوانان کمونیست اتریش“ که با حزب کمونیست اتریش به‌ویژه با سازمان ایالتی این حزب در استان اشتایرمارک تنگاتنگ همکاری می‌کند برگزار شد. ”سازمان جوانان کمونیست اتریش“  امسال اردویی سه روزه  به نام ”تابستان سرخ“ را در استان کرنتن اتریش برگزار کرد و از چند ماه پیش از حزب ما دعوت کرد تا در روز نخست این سمینار سه‌روزه در روز ۵ شهریورماه ۱۴۰۵ (۲۷ آگوست  ۲۰۲۶) دربارۀ تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران سخنرانی کند. مسئول برگزاری این همایش پیشاپیش از حزب ما درخواست کرده بود از آنجایی که شرکت‌کنندگان این سمینار به‌ویژه علاقه‌مندند تا در بارۀ حزب تودۀ ایران بیشتر بدانند، در سخنرانی ازجمله به تاریخچۀ حزب تودۀ ایران و مبارزۀ آن در خلال هشتادوپنج سال حیاتش نیز پرداخته شود. رفیق توده‌ای در این همایش پس از خوشامدگویی رفیق مسئول برگزارکنندۀ نشست به معرفی حزب تودۀ ایران پرداخت و در ابتدا اعلام کرد که امسال حزب تودۀ ایران هشتادوپنج‌ ساله می‌شود و ازهمین‌روی هواداران حزب تودۀ ایران در اتریش در روز ۲ اکتبر در شهر وین سالروز بنیادگذاری حزب را جشن می‌گیرند و از همه رفقای شرکت‌کننده در این همایش دعوت کرد تا در این جشن سیاسی شرکت کنند. او سپس به بیان فشردۀ فعالیت‌های برجستۀ حزب در بازه‌های زمانی به‌غایت توفانیِ تاریخ معاصر کشورمان تا به امروز پرداخت و ازجمله به چهار دورۀ  تاریخی حیات حزبمان و ویژگی‌های مشخص این دوره‌ها اشاره کرد: دورۀ نخست از بنیادگذاری حزب در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۳۲۰ تا کودتای امپریالیستی ۲۸ مردادماه ۱۳۳۲؛ دورۀ دوم از ۲۸ مردادماه ۱۳۳۲ تا پیروزی انقلاب در بهمن‌ماه ۱۳۵۷؛ دورۀ سوم از بهمن‌ماه ۱۳۵۷ تا یورش راهزنانه و وحشیانۀ رژیم ولایت فقیه به حزبمان در بهمن‌ماه ۱۳۶۱ و دورۀ چهارم از بهمن‌ماه ۱۳۶۱ تا امروز.

رفیق توده‌ای سپس به بیان نظرات حزبمان پیرامون وضعیت کنونی جهان و از جمله قدرت‌گرفتن نیروهای راست افراطی  در جهان و هم‌زمانی روی کار آمدن زوج افراطی ”ترامپ-نتانیاهو“ و نسل‌کشی در غزه و عدم رعایت هرچه بیشتر موازین بین‌المللی پرداخت. وی سپس به روند تجاوزهای نظامی جنایت‌کارانۀ آمریکا و اسرائیل علیه ایران اشاره کرد و ازجمله از اهمیت فوق‌العاده زیاد ایران برای امپریالیسم و نقشه‌های شیطانی آنان برای کشورمان سخن گفت. وی همچنین به شرایط فاجعه‌بار اقتصادی در ایران و سیاست سرکوب و تشدید موج اعدام‌های سیاسی و امنیتی پس از تجاوز نظامی و سرکوب خونین اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴   پرداخت و از جمله به ضربه‌های واردآمده با آغاز جنگ به جنبش عمومی عدالت‌جویانه و آزادی‌خواهانۀ مردم کشورمان در برابر استبداد حاکم اشاره کرد و از ضرورت تلاش برای تقویت جنبش صلح در ایران و خارج از کشور و برقراری صلحی پایدار سخن گفت.

این سخنرانی به‌شکل آنلاین با نمایش اسلاید و تصویر از صحنه‌های مهم و ماندگار جنبش آزادیخواهی مردم ایران  از آغاز بنیادگذاری حزب تودۀ ایران و شرکت فعال زنان و مردان توده‌ای در طرح مطالبات صنفی، اجتماعی، سیاسی، مبارزه برای ملی شدن نفت، تیرباران رفقای سازمان نظامی حزب پس از کودتای ۲۸ مرداد، ”فاجعۀ ملی“ و کشتار هزاران زندانی سیاسی، تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل و کشتار کودکان بی‌گناه میناب و دفاع قهرمانامۀ مردم ایران در برابر تجاوز دشمن و ازجمله تشکیل زنجیره‌های انسانی برای حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور همراه بود. ده‌ها تن از رفقای جوان کمونیست اتریشی در این همایش شرکت کردند و به سخنرانی رفیق توده‌ای گوش سپردند و سپس با پرسش‌های کنجکاوانۀ خود به گفتگو پرداختند. به‌راستی مایۀ خشنودی است که حزب کمونیست اتریش و سازمان جوانان کمونیست اتریش توانسته‌اند در سال‌های گذشته طیفی بزرگ از جوانان خوش‌فکر با اندیشه‌هایی مردمی و عدالت‌جو را به صفوف خود جلب کنند و پرورش دهند. رفیق هانا، مسئول برگزاری این همایش پس از پایان سخنرانی با ارسال پیامی بسیار محبت‌آمیز از سوی خود و تمامی رفقای شرکت‌کننده در این همایش از حزب ما برای شرکت در این برنامه و ایراد سخنرانی سپاسگزاری کرد.

به نقل از «نامۀ مردم» شمارۀ ۱۲۶۸، ۱۶ شهریور  ۱۴۰۵

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا